iOS iOS Apps

iPhone inbyggd app vill klistra in från inbyggd app. vill du allow detta?

iOS 16 kom med en mystisk funktion för många ägare av iPhone. Jag säger mystiskt eftersom från vad det verkar denna galenskap av urklippsskydd finns endast på vissa modeller av iPhone eller från vissa regioner. "Inbyggd app vill klistra in från inbyggd app. vill du allow detta?".

När en användare kopierar en text från ett program, från en bild, en länk eller något annat och vill klistra in den (ge paste) i en annan applikation, varje gång det aktiva meddelandet visas för att acceptera eller avbryta åtgärden.

Vill du allow detta? Inbyggd app vill klistra in från inbyggd app.

appen vill klistra in från den inbyggda appen
"Meddelanden" skulle vilja klistra in från "Anteckningar"

Det är inte första gången Apple tar hänsyn till skyddet av data som sparats av användare i urklipp. Vi pratade om detta tidigare 2020 när Apple införs den iOS 14 meddelandesystemet genom vilket användarna varnas från vilken applikation till vilken applikation data från urklipp kopieras. Det var så jag fick reda på att det i vissa applikationer inte behövdes ge "klistra in". Applikationerna läser data som sparats i urklippet så snart de öppnades, utan användaråtgärd.

In iOS 16 men problemet är ett helt annat. Applikationerna ber om tillstånd varje gång vi tar en text kopierad från en applikation till en annan. Inklusive från en inbyggd applikation, i en annan inbyggd applikation. App would like to paste. Built-in app to built-in app. “Messages” would like to paste from “Safari”. Do you want to allow this?

När vi kopierar till exempel en URL från Safari och vill ge den "paste"I Messages, vi kommer att bli tillfrågade varje gång"Do you want to allow this?". Vi accepterar inklistring av kopierad data "Allow Påsk", så gör vi det nästa gång igen copy/paste vi kommer att bli tillfrågade igen. En total aberration som jag ärligt talat inte ser poängen med och jag hoppas det Apple att inte utvidga denna "underbara" egenskap till macOS Ventura. Det skulle verkligen vara ett stort problem för produktivitet att frågas varje gång om vi tillåter eller inte"Paste".

Som en skyddsåtgärd skulle det vara vettigt att data som kopieras till urklippet säkras och inte lätt når tredjepartsapplikationer. I inbyggda applikationer (utvecklade av Apple pe iOS) Jag ser inte alls poängen. Varför ska jag få frågan om jag vill ge? paste en text kopierad från Notes i en konversation på Messages?

För tillfället har jag inte hittat någon lösning på hur man inaktiverar den här funktionen iOS 16 och jag kan inte ens lista ut vilka modeller iPhone dyka upp. jag har en iPhone 12 Pro med iOS 16.1 (beta), men jag såg att dessa stressande meddelanden också dyker upp på versionen iOS 16 (offentliga) på vilken modell vågor av iPhone.

Låt oss hoppas det Apple kommer att göra vad som behöver göras med den här funktionen. För att eliminera det.

iPhone inbyggd app vill klistra in från inbyggd app. vill du allow detta?

Om författaren

stealth

Jag är glad att dela med mig av mina erfarenheter av datorer, mobiltelefoni och operativsystem, utveckla webbprojekt och ge de mest användbara handledning och tips.
Jag gillar att "spela" på iPhone, MacBook Pro, iPad, AirPort Extreme och på macOS-operativsystem, iOS, Android och Windows.

Lämna en kommentar