nyfikenhet iOS iOS appar iPadOS

Meddelande om urklipp i iOS 14 / iPadOS 14 - App klistrad in från annan app

Vad är ett urklipp?
Urklipp är ett slags osynligt lagringsmedium där det finns fragment av text, bilder eller filer som sparats av användaren för att "klistra in" (klistra in) på en annan plats. När vi kopierar en text från webbplatsen på beställning (kopia) och vi vill överföra den till ett dokument (klistra in), skulle detta inte vara möjligt utan urklipp. Data som finns i Urklipp sparas vanligtvis i RAM och för det mesta sparas den inte efter omstart av enheten.
Urklipp finns i alla operativsystem som erbjuder "kopiera och klistra in" -alternativ. Linux Windows, iOS, Android, macOS och andra.

Om sekretess data lagrad i urklipp det har diskuterats över tiden. Många har anklagat olika programvaruföretag för att producera applikationer som kan läsa användarsparade data på Urklipp när de öppnar ett program.
Ett tydligt exempel är webbläsare (Chrome, Microsoft Edge, Safari, Firefox) som när vi har sparat en URL (webbadress) ger oss direkt möjlighet att "Klistra in och gå”I adressfältet. Eller "Klistra in och sök”När text finns på Urklipp.
Detta skulle inte vara möjligt om webbläsaren inte kunde se vad vi har sparat på Urklipp.
Det finns ingen panik om dessa data sparas på ett proaktivt sätt för att förbättra användarupplevelsen.

Med lanseringen iOS 14 si iPadOS 14, Apple introducerade en banneranmälningssystem högst upp på skärmen, genom vilken användaren meddelas att data som sparats på urklipp har "klistrats in" i den åtkomstapplikation. På så sätt vet användaren varje gång en applikation är på iPhone eller iPad läs urklipp ur idevice. Ett tydligt exempel är Facebook-applikationen, som endast läser data från Urklipp när användaren vill "klistra in" en text.

"Facebook klistras in från Safari".

avseende eMAG-applikation för iOS och iPadOS, Säger jag utan tvekan att det fram till iOS 14 fortfarande "spionerade" data från användarnas urklipp. Efter installationen av iOS 14 visas meddelandet varje gång vi öppnar eMAG-applikationen "eMAG har klistrats in från... ”.
Som kan ses i skärmdumpen nedan, applikationen eMAG kopierar automatiskt data som sparats på urklipp från en tokeniseringsapplikation.

På detta sätt kan tokenkoder, lösenord eller andra textfragment hämtas, som användaren inte ville "klistra in" i sökfältet i applikationen.
Med version 3.0.1 av eMAG-applikationen för iOS drogs denna praxis bort, eftersom informationen från Urklipp skickades till applikationen endast när användaren vill.

Det var känt att vissa reklamnätverk ständigt spionerar på användarens urklipp. Med iOS 14 kommer användaren att få information om detta, även om många är lite irriterade över det avisering som inte kan inaktiveras.

När ska vi oroa oss för meddelandet "Appen har klistrats in från appen"?

När du möter scenariot som praktiserats tidigare av eMAG. Om aviseringen visas automatiskt när du öppnar ett program eller en webbplats, utan att du "klistrar in" den applikationen.

Denna funktion i iOS 14 finns tillsammans med andra nya sekretessregler som introducerats av Apple för att skydda användarnas konfidentialitet iPhone si iPad.

Meddelande om urklipp i iOS 14 / iPadOS 14 - App klistrad in från annan app

Om författaren

stealth

Jag är glad att dela med mig av mina erfarenheter av datorer, mobiltelefoni och operativsystem, utveckla webbprojekt och ge de mest användbara handledning och tips.
Jag gillar att "spela" på iPhone, MacBook Pro, iPad, AirPort Extreme och operativsystem macOS, iOS, Android och Windows.

Lämna en kommentar

Lägg till kommentar